pepsicOLA

pepsicOLA

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 193]

Niby-pierniczki marchewkowo-orzechowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszne, aromatyczne ciasteczka. Trochę jak placuszki.

Niby-pierniczki marchewkowo-orzechowe Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Niby-pierniczki marchewkowo-orzechowe

 

  • Na ok 15 ciasteczek;

 

 

  • Polewa:

 

 

  • ewentualnie wiórki kokosowe do posypania

Sposób przygotowania:

Niby-pierniczki marchewkowo-orzechowe
Marchewkę umyć, obrać i zetrzeć drobno. Wbić jajka. Dodać przesianą z proszkiem do pieczenia mąkę i przyprawy. Wlać mleko. Wymieszać. Dodać miód. Ciasto powinno być dosyć gęste - nie powinno się rozlewać dlatego może się okazać, że mąki trzeba będzie dodać więcej. Wsypać połamane orzechy włoskie. Ciasto wykładać na wyłożoną pergaminem blaszkę - nadać im kształt placuszków. Piec 15 minut w 160st.Polewa; masło zagotować z mlekiem, cukrem i kakao. Kiedy zgęstnieje smarować nią wystudzone ciasteczka. Posypać wiórkami kokosowymi.
Niby-pierniczki marchewkowo-orzechowe
Są szybkie w wykonaniu pyszne i aromatyczne