Sposób przygotowania:
Niby-sernik mandarynkowy
Oddzielamy białka od żółtek. Żółtka wlewamy do dużej miski, wsypujemy cukier wanilinowy i cukier puder, miksujemy. Następnie dokładamy jogurt naturalny i nadal miksujemy, aby cukry się rozpuściły. Do masy dosypujemy proszek do pieczenia, budyń oraz dodajemy stopniowo twaróg, miksujemy. Na koniec dosypujemy powoli kaszę mannę (aby nie było grudek) i ciągle miksujemy. W osobnej misce ubijamy białka na sztywną pianę. Mandarynki dzielimy na cząstki i każdą z cząstek przekrawamy jeszcze na pół. Kawałki mandarynek obtaczamy w mące pszennej. Mandarynki oraz ubite białka przekładamy do miski z masą serową i delikatnie mieszamy łyżką. Blachę do ciasta wykładamy papierem do pieczenia (moja blacha miała wymiary 33x12cm) i przekładamy do niej masę serową. Ciasto wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 50-60 minut w temp. 160 stopni (podczas pieczenia nie otwieramy piekarnika, aby ciasto nie opadło). Po upływie czasu pieczenia wyłączamy piekarnik, ale ciasto pozostawiamy w środku.