Sposób przygotowania:
Sernik mandarynkowo-cynamonowy
Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiewamy na stolnicę, po środku robimy dziurkę wbijamy 1 jajko i 1 żółtko, dodajemy posiekaną margarynę, cukier i śmietanę, zagniatamy ciasto. Zagniecione ciasto owijamy folią i wkładamy do zamrażalnika na 15 minut. W międzyczasie do dwóch misek wbijamy jajka oddzielając żółtka od białek. Do żółtek dodajemy brązowy cukier i ubijamy z nich kogel-mogel. Do ubitych żółtek dodajemy sok z mandarynek i skórkę mandarynkową, mieszamy. Do masy jajecznej dodajemy stopniowo ser i cynamon, mieszamy tak długo aż składniki ładnie się połączą. Ciasto wyciągamy z zamrażalnika, rozwałkowujemy i wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na 15 minut. Białka ubijamy na sztywną pianę, kiedy będzie już ubita dodajemy ją partiami do masy serowej. Ciasto lekko podpieczone wyciągamy z piekarnika wylewamy na nie masę serową i ponownie wstawiamy do piekarnika na 45-55 minut. Upieczony sernik wyciągamy z piekarnika i odstawiamy do wystudzenia.