Sposób przygotowania:
Niebiańskie ciasto z wisniami
Biszkopt różowy: Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem i kisielem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni. Biszkopt z makiem: Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem mak. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni. Masa: żelatynę rozpuscić wg przepisu na opakowaniu. Śmietanę ubijac na wysokich obrotach aż będzie sztywna. Dodac cukier i zimną żelatynę. Zmiksować do calkowitego wymieszania skladników. Przygotować galaretke wg przepisu na opakowaniu. Przełożenie: biszkopt rozowy+dzem/powidła+biszkopt z makiem+masa+wisnie+galaretka