Sposób przygotowania:
Niezawodne pierniczki
CIASTO: Miód podgrzewamy delikatnie. Rozpuszczamy w nim margarynę. Na stolnicę przesiewamy mąkę. Dodajemy do niej pozostałe składniki ciasta: kakao, sodę, przyprawę do piernika, proszek do pieczenia, cukier puder oraz jajka. Składniki mieszamy wlewając do nich połączony miód z margaryną. Zagniatamy ciasto. Gotowe ciasto wałkujemy na grubość około 0,5 cm. Z ciasta wycinamy dowolne kształty: choinki, gwiazdy, dzwoneczki, koła itp. Wycięte ciasteczka układamy na blaszce i pieczemy około 15 w 180˚C. Po upieczeniu pierniczki studzimy. Ostudzone dekorujemy dowolnie lukrem. Udekorowane rozkładamy jedną warstwą do momentu jak lukier zaschnie. Gotowe. LIKIER: Białko ucieramy z cukrem . Ilość cukru zależy od wielkości białka.Lukier musi być dość twardy, by nie spływał z pierników.