Sposób przygotowania:
Obfita pizza z ogórkami
najpierw zagniatamy ciasto: Do miski wsypałem mąkę. do ciepłego mleka wsypałem cukier i dodałem drożdże, chwile pomieszałem i poczekałem aż sie rozpuszczą, następnie przelałem do mąki do której dodałem sól i olej - zagniotłem jednolite ciasto, które cienko rozwałkowałem i wyłożyłem do blaszek (jedna tradycyjna do ciast, druga taka wielka z piekarnika). Ciasto cienko posmarowałem koncentratem pomidorowym. Pieczarki pokroiłem w plastry i 5 minut przesmażałem na masle po czym ulożyłem na cieście. Ogórki konserwowe kroimy w plastry i również układamy. Na to dajemy pokrojne w plastry pomidory oraz kiełbasę, szynkę kroimy w podłużne paseczki. składniki posypujemy oregano, pieprzem i solą. Ser ścieramy na grubych oczkach i posypujemy nim składniki. Pizze zapiekamy ok 15 minut w temp 190-200 stopni. Jemy na gorąco i polewamy ketchupem.
Mati13