kasienka1987

kasienka1987

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 144]

Ogórkowa po mojemu*

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Prosta i szybka zupa rozgrzewa w mroźne dni..

Ogórkowa po mojemu* Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Ogórkowa po mojemu*

 

  • ok 50 dkg., wieprzowiny(ja użyłam schabu)
  • 2 kostki rosołowe(drobiowa i wołowa)
  • 3 male marchewki
  • cebula
  • mały kawałek świeżej kapusty
  • korzeń pitruszki
  • pół malej cukini
  • 15 dkg. kiełbasy np.śląskiej
  • 15 dkg surowego boczku
  • 3 duże ziemniaki
  • pieprz
  • vegeta
  • ziele angielskie
  • koperek
  • 2 łyżki mąki
  • słoik przecieru z ogórków kwaszonych
  • 2-3 łyżki kwaśnej śmietany

 

 

Sposób przygotowania:

Ogórkowa po mojemu*
Do 5 litrowego garnka wrzucamy schab ,zalewamy wodą(1/2 pojemności garnka) ,zagotowujemy(w między czasie zbieramy szumowinę)jak zmięknie wyciągamy i krajemy w średniej wielkości kostkę wrzucamy do garnka,dorzucamy kiełbasę i boczek pokrajane w kostkę ,oraz kostki rosołowe,ziele angielskie i kilka ziarenek czarnego piepszu. Gotujemy jeszcze 10 min.
Warzywa kroimy w kostkę (ziemniaki,cebulę,marchew,cukinię,pietruszkę )i dorzucamy do garnka kapustę szatkujemy i również dokladamy,Gotujemy ok 20 min,później wlewamy koncentrat ogórkowy,mąkę mieszamy ze śmietaną i odrobiną wody,hartujemy odrobiną gorącej zupy,a później mieszamy całość.Zupę doprawiamy do smaku wg.uznania vegetą i pieprzem,na koniec wsypujemy posiekany koperek .
Ogórkowa po mojemu*
zupę gotujemy aż warzywa i mięso będą miekkie.
Ogórkowa po mojemu*
Polecam każdemu kto lubi urozmaicać znane od dawna przepisy!