Sposób przygotowania:
Ogórkowa po mojemu*
Do 5 litrowego garnka wrzucamy schab ,zalewamy wodą(1/2 pojemności garnka) ,zagotowujemy(w między czasie zbieramy szumowinę)jak zmięknie wyciągamy i krajemy w średniej wielkości kostkę wrzucamy do garnka,dorzucamy kiełbasę i boczek pokrajane w kostkę ,oraz kostki rosołowe,ziele angielskie i kilka ziarenek czarnego piepszu. Gotujemy jeszcze 10 min.
Warzywa kroimy w kostkę (ziemniaki,cebulę,marchew,cukinię,pietruszkę )i dorzucamy do garnka kapustę szatkujemy i również dokladamy,Gotujemy ok 20 min,później wlewamy koncentrat ogórkowy,mąkę mieszamy ze śmietaną i odrobiną wody,hartujemy odrobiną gorącej zupy,a później mieszamy całość.Zupę doprawiamy do smaku wg.uznania vegetą i pieprzem,na koniec wsypujemy posiekany koperek .
Warzywa kroimy w kostkę (ziemniaki,cebulę,marchew,cukinię,pietruszkę )i dorzucamy do garnka kapustę szatkujemy i również dokladamy,Gotujemy ok 20 min,później wlewamy koncentrat ogórkowy,mąkę mieszamy ze śmietaną i odrobiną wody,hartujemy odrobiną gorącej zupy,a później mieszamy całość.Zupę doprawiamy do smaku wg.uznania vegetą i pieprzem,na koniec wsypujemy posiekany koperek .
Netka
Jacoczart
na pewno przetestuję przepis!