Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Ogórkowa ze śmietaną na indyczku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Zupka ogórkowa na wywarze mięsno-warzywnym zabielana śmietaną.

Ogórkowa ze śmietaną na indyczku Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Ogórkowa ze śmietaną na indyczku

 

Sposób przygotowania:

Ogórkowa ze śmietaną na indyczku
Mięso umyć, zalać 1,5 litra wody. Zagotować. Wyjąć szumowiny. Dodać liście laurowe, ziele angielskie, łyżeczkę kucharka. Marchewki, pietruszką i seler umyć i zetrzeć na grubych oczkach. Dodać do zupy. Dodać też czosnek przeciśnięty przez praskę. Gotować na wolnym ogniu pod przykryciem około 1,5 - 2 godzin. Po tym czasie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki oraz koperek. Gotować do miękkości. Zupę doprawić przyprawą kucharek oraz świeżo zmielonym pieprzem. Śmietanę wymieszać z 1/2 szklanki wywaru i wlać do zupy. Dokładnie wymieszać.
Ogórkowa ze śmietaną na indyczku
Umyte golonko zalać zimną wodą i zagotować.
Ogórkowa ze śmietaną na indyczku
Dodać starte warzywa i czosnek przeciśnięty przez praskę.
Ogórkowa ze śmietaną na indyczku
Dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i koperek.

Tagi:

ogórki