zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2399]

Ogórkowo - ogórkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Połączenie ogórków kiszonych ze świeżymi

Ogórkowo - ogórkowa

Składniki:

Ogórkowo - ogórkowa

 

 

Sposób przygotowania:

Ogórkowo - ogórkowa
Kości umyć, włożyć do garnka i zalać wodą. Gotować około 30 minut, dodać startą na tarce marchewkę i posiekane zielone warzywa i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotować do miękkości, dodać obrane, umyte i starte na tarce świeże ogórki. Po 5 minutach dodać starte ogórki kiszone, chwilę gotować, doprawić do smaku. Rozrobić mąkę ze śmietaną i zabielić zupę, zagotować.
Kości obieramy i wrzucamy mięso do zupy, lub jak ktoś woli zostawiamy do skubania.

Tagi:

ogórki schab