Sposób przygotowania:
Omlet na ostro z oliwkami
Cebulę drobno posiekać lub zetrzeć na tarce i zeszklić na niewielkiej ilości oleju na dużej patelni. Pomidory obrać ze skórki, rozgnieść widelcem i razem z sokiem dodać do cebuli. Całość przyprawić miętą, bazylią, majerankiem, ostrą papryką, roztartym czosnkiem oraz solą i ogrzewać przez 5-10 minut, aż odparuje sok z pomidorów. Jajka wybić do miski, rozbełtać, doprawić pieprzem, dodać oliwki. Całość wylać na pikantną masę pomidorową, wymieszać i smażyć przez 2-3 minuty. Następnie zdjąć z ognia, przykryć i pozostawić na 2-3 minuty, następnie od razu podawać. Potrawa nie może przeschnąć, gdyż utraci smak. Przestygnięta, włożona między dwie kromki pieczywa, znakomicie nadaje się na kolację. Jeśli potrawę będą jadły dzieci, nie dodajemy oczywiście ostrej papryki. Smacznego