Sposób przygotowania:
Orzechowa szarlotka z bezą
Ciasto: Do dużej miski wsypać mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia, cukrem, cukrem waniliowym,dodać żółtka, masło i śmietanę oraz zmielone orzechy laskowe i mieszadłem do ciasta kruchego rozdrobnić składniki tak aby się połączyły, na koniec szybko zagnieść ręką.Większą połową ciasta wylepić dno standardowej blaszki 32/33 cm wyłożonej wcześniej papierem do pieczenia. Mus jabłkowy wymieszać z budyniem śmietankowym-sypkim i szczyptą cynamonu.Wyłożyć na kruche ciasto. Beza: Białka ubić na sztywna pianę, dodając w trakcie miksowania puder i budyń.Tak przygotowaną pianę wylać na jabłkowy mus.Resztę ciasta rozdrobnić w palcach posypać po wierzchu ciasta.Wstawić do nagrzanego do 180*c piekarnika i piec około 45 minut. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.