aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 485]

Orzechowiec 9

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Pyszne ciasto na drugi dzień.

Orzechowiec 9

Składniki:

Orzechowiec 9

 

 

Sposób przygotowania:

Orzechowiec 9
Ciasto: Z mąki, jajek, cukru, masła, śmietany, miodu i sody zagniatamy ciasto. Dzielimy je na pół i pieczemy w formach 25/36 w 180 stopniach 15 minut. Polewa orzechowa: Orzechy, masło, miód i cukier smażymy na patelni 15 minut ciągle mieszając. Gotową polewą rozprowadzamy na jednej części ciasta. I Dopiero wtedy pieczemy. Masa: Z budyni śmietankowych, mleka i cukru gotujemy budyń. Masło ucieramy i łączymy z zimnym budyniem. Ciasto przekładamy budyniem. U góry dajemy ciasto z orzechami.