Sposób przygotowania:
Orzechowy kurczak polany granatami
1. Przygotowujemy sos. Białe wino i pokrojoną cebulkę dusimy w rondelku na średnim ogniu przez około 10 minut. Przygotowujemy bulion z kurczaka i wlewamy do rondelka. Mieszamy. Następnie wlewamy sok z granatu. Zagotowujemy. Po 5 minutach dodajemy łyżkę miodu i gotujemy aż całość zgęstnieje. Na końcu dodajemy ziarenka granatu i pieprz, lekko mieszamy i odstawiamy. 2. Myjemy i obieramy piersi z kurczaka, rozbijamy je na kotlety. Roztrzepujemy jajko i oddzielnie mieszamy mąkę z posiekanymi orzechami. Rozgrzewamy patelnię. Kotlety solimy, zanurzamy w jajku, następnie w mące z orzechami i smażymy na patelni około 15 minut z dwóch stron. 3. Kasze kuskus wsypujemy do salaterek i zalewamy gorącą wodą ponad linię kaszki. Po 5 minutach, gdy napęcznieje, przekładamy na talerze.