Sposób przygotowania:
Orzechowy pstrąg z pyszna salsą
Rybę obrać ze skóry,umyć osuszyć,usunąć ości i przekroić na pół,posolić/odstawić. Orzeszki obrać z łupinek i za pomocą wałka do ciasta rozdrobnić,przełożyć do miski.Papryczkę chili drobno posiekać i dodać do orzeszków.Wszystko razem wymieszać. Do miseczki wbić surowe jajo i rozbełtać.Wkładać kawałki ryby do jajka a pózniej panierować w orzeszkach. Smażyć na mocno rozgrzanym oleju z obu stron po 3 minuty i gotowe. Gdy ryba się smaży robimy salsę do ryby. Wszystkie w/w przyprawy i warzywa połaczyć ze sobą w misce i wymieszać. Usmażoną rybę wyłożyć na talerz,polać salsą i można podawać np. z ryżem i sałatą. Smacznego :-)
jaNina
evita0007
Kochana ja też,ale juz nie ma buuu :( Buziaczki :***
gusia1000
mysza75
Bahus
evita0007