Sposób przygotowania:
Orzechowy sernik
Spód:
Pokruszone ciastka zmieszać z roztopiona margaryną. Powstałą masą równo wylepić wyłożoną papierem do pieczenia brytfankę.
Orzechy:
Miód, jajko, orzechy, - można dodać trochę zapachu waniliowego- podgrzewać na małym ogniu do zgęstnienia (ok. 10 min), następnie wyłożyć równomiernie na spód placka.
Ser:
Wymieszać w misce wszystkie składniki na ser i wyłożyć na orzechy. Piec ok 40 min w temp. ok 180 st. Po tym czasie wyjąć, na wierzch sernika wyłożyć ubitą na sztywno pianę z białek oraz cukru. Na wierzch zetrzeć trochę gorzkiej czekolady. Piec ok 15 min (do zrumienienia bezy).
Sernik najlepiej kroić dopiero na 2 dzień po upieczeniu lub po całkowitym wystygnięciu.
Pokruszone ciastka zmieszać z roztopiona margaryną. Powstałą masą równo wylepić wyłożoną papierem do pieczenia brytfankę.
Orzechy:
Miód, jajko, orzechy, - można dodać trochę zapachu waniliowego- podgrzewać na małym ogniu do zgęstnienia (ok. 10 min), następnie wyłożyć równomiernie na spód placka.
Ser:
Wymieszać w misce wszystkie składniki na ser i wyłożyć na orzechy. Piec ok 40 min w temp. ok 180 st. Po tym czasie wyjąć, na wierzch sernika wyłożyć ubitą na sztywno pianę z białek oraz cukru. Na wierzch zetrzeć trochę gorzkiej czekolady. Piec ok 15 min (do zrumienienia bezy).
Sernik najlepiej kroić dopiero na 2 dzień po upieczeniu lub po całkowitym wystygnięciu.