Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Orzeszki czekoladowe

  • 11
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Czekoladowe orzeszki z masą orzechową

Orzeszki czekoladowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Orzeszki czekoladowe

 

 

 

Sposób przygotowania:

Orzeszki czekoladowe
Ciasto: Mąkę wymieszać z cukrem pudrem i kakao , następnie dodać miękką margarynę, posiekać i dodać jajko - wyrobić ciasto. Foremki na orzeszki posmarować olejem, wylepić cienko ciastem i piec w 170 stopniach przez 15 minut.Masa: Jedną szklankę mleka zagotować z cukrem i cukrem wanilinowym a w drugiej szklance mleka rozmieszać mąkę pszenną i ziemniaczana i wlać do gotującego się mleka ugotować budyń i odstawić do ostygnięcia. Orzechy zmielić. Miękką margarynę utrzeć z cukrem pudrem , dodać zmielone orzechy , zimny budyń i spirytus. Masę nakładać do połówki orzecha tak by lekko wystawała i przykryć drugą połówką orzecha.
Orzeszki czekoladowe
Z mąki cukru kakao jajka i margaryny wyrobić ciasto
Orzeszki czekoladowe
Foremki na orzeszki posmarować olejem wylepić cienko ciastem
Orzeszki czekoladowe
Wstawić do piekarnika i piec 15 minut w temp 170
Orzeszki czekoladowe
Masę nakładać do połówki orzecha tak by lekko wystawała i przykryć drugą połówką orzecha