Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Ossobucco milanese

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Każdą gicz należy przeciąć w poprzek na 4 części, obtoczyć w mące zmieszanej z solą

Ossobucco milanese

Składniki:

Ossobucco milanese

 

Sposób przygotowania:

Ossobucco milanese
Każdą gicz należy przeciąć w poprzek na 4 części, obtoczyć w mące zmieszanej z solą i pieprzem. Obsmażyć na maśle uważając aby szpik nie wypadł. Dodać wino, podgotować ok 10 minut, następnie dodać rosół i pomidory, przykryc i gotować na wolnym ogniu. Przed podaniem posypać mieszaniną posiekanej pietruszki, utertego czosnku i skórki otartej z połowy cytryny. Podawać z ryżem i ćwiartkami pomarańczy.