Sposób przygotowania:
Oszukane szybkie gołąbki
Kapustę drobno szatkujemy. Wszystkie składniki razem mieszamy.
Mokrymi rękami lepimy kuleczki jak na kotlety mielone i na rozgrzanym tłuszczu podpiekamy z dwóch stron.
Następnie podpieczone kotleciki wkładamy na gotującą się wodę (przecier pomidorowy) z kostką rosołową. Na małym ogniu pichcimy około 40-45 minut.
Odlewamy wywar i na nim robimy sos pomidorowy. Kroimy cebulkę, podsmażamy na patelni i wrzucamy do wywaru. Dodajemy koncentrat pomidorowy, zaprawiamy mąką i śmietaną. Doprawiamy do smaku ulubionymi przyprawami.
Mokrymi rękami lepimy kuleczki jak na kotlety mielone i na rozgrzanym tłuszczu podpiekamy z dwóch stron.
Następnie podpieczone kotleciki wkładamy na gotującą się wodę (przecier pomidorowy) z kostką rosołową. Na małym ogniu pichcimy około 40-45 minut.
Odlewamy wywar i na nim robimy sos pomidorowy. Kroimy cebulkę, podsmażamy na patelni i wrzucamy do wywaru. Dodajemy koncentrat pomidorowy, zaprawiamy mąką i śmietaną. Doprawiamy do smaku ulubionymi przyprawami.
mamulka2009