Sposób przygotowania:
Owocowy torcik
Mąkę przesiać na stolnicę, wymieszać z proszkiem do pieczenia. Masło utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, dodać śmietanę i żółtka, wymieszać. Połączyć z mąką, wyrobić ciasto. Odłożyć do lodówki na 1 godzinę. Następnie rozwałkować, włożyć do przygotowanej formy, posypać bułką tartą, ułożyć oczyszczone, umyte i osuszone owoce. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 170 stopni. Upiec na złoty kolor. wyjąć z piekarnika, ostudzić. Do naczynia wlać zimne mleko, wsypać śnieżkę, ubić. Żelatynę rozpuścić w przegotowanej wodzie i połączyć z ubitą śnieżką. Na wystudzone ciasto wyłożyć przygotowaną śmietanę. posypać wiórkami czekolady.