Sposób przygotowania:
Ozorki w sosie chrzanowym
Ozorki odgotować, zdjąć skórkę. Włożyć do osolonej, wrzącej wody, zagotować, odszumować! Dołożyć warzywa i przyprawy i czosnek i gotować do miękkości ozorków. Ozorki wyjąć, każdego przekroić wzdłuż na 3 płaty.
Sos: zrobić białą zasmażkę z 2 łyżek mąki i 2 łyżek masła. Rozprowadzić wywarem z ozorków, włożyć 2 łyżki tartego chrzanu i 2-3 łyżki śmietany.Doprawić solą i cukrem.Włożyć ozorki do sosu, zagotować.
SMACZNEGO!
Sos: zrobić białą zasmażkę z 2 łyżek mąki i 2 łyżek masła. Rozprowadzić wywarem z ozorków, włożyć 2 łyżki tartego chrzanu i 2-3 łyżki śmietany.Doprawić solą i cukrem.Włożyć ozorki do sosu, zagotować.
SMACZNEGO!
misia14