Henia

Henia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 281]

Ozorki w sosie chrzanowym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Bardzo smaczne z buraczkami!

Ozorki w sosie chrzanowym

Składniki:

Ozorki w sosie chrzanowym

 

Sposób przygotowania:

Ozorki w sosie chrzanowym
Ozorki odgotować, zdjąć skórkę. Włożyć do osolonej, wrzącej wody, zagotować, odszumować! Dołożyć warzywa i przyprawy i czosnek i gotować do miękkości ozorków. Ozorki wyjąć, każdego przekroić wzdłuż na 3 płaty.
Sos: zrobić białą zasmażkę z 2 łyżek mąki i 2 łyżek masła. Rozprowadzić wywarem z ozorków, włożyć 2 łyżki tartego chrzanu i 2-3 łyżki śmietany.Doprawić solą i cukrem.Włożyć ozorki do sosu, zagotować.
SMACZNEGO!