kari248

kari248

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 113]

pachnące choinki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

choinki możesz ozdobić cukrowymi groszkami

pachnące choinki

Składniki:

pachnące choinki

 

Sposób przygotowania:

pachnące choinki
Umyj jaj i wbij je do filiżanki. Umieść w rondelku miód cukier i masło. Podgrzewaj je tak długo aż się rozpuszczą, cały czas mieszając. Przelej miodową masę do miski dodaj do niej przesiana mąkę cynamon kakao jajka i proszek do pieczenia. Wymieszaj wszystkie składniki i zagnieść z nich błyszczące ciasto. Uformuj kulę. Owiń ja folią spożywczą i włóż do lodówki na całą noc. schłodzone ciasto podziel na 4 części każdą z nich rozwałkuj na placek o grubości ok 5mm. Wykrawaj kształt choinki. Wciśnij w każdą choinkę pestki dyni. Ułóż choinki na blaszce wyłożoną folią aluminiową i włóż do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na 15-20 min.