Sposób przygotowania:
Pączki nadziewane krememETAP 1:
Ciasto drożdżowe:
Mąkę mieszam z suchymi drożdżami, cukrem oraz szczypta soli, dodaję ziarenka zeskrobane nożem z wanilii, wlewam podgrzane na ciepło mleko i wyrabiam ciasto, do momentu aż zacznie odchodzić od ręki,po chwili wlewam rozpuszczone masło i ponownie zagniatam, odstawiam w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Następnie ciasto przekładam na stolnicę i wałkuję na grubość ok. 2 cm, dużą szklanką wycinam krążki, znów odstawiam do wyrośnięcia.
Olej nagrzewam do temp około 175 *c i smażę pączki z każdej strony na złocisto, osączam z tłuszczu na ręczniku papierowym.
Krem: schłodzoną kremówkę miksuję na sztywny krem razem z mascarpone i cukrem pudrem, na koniec wlewam malinowy mus, mieszam.
Krem przekładam do szprycy cukierniczej, nadziewam przekrojone na pół pączki.
Słodkich wypieków!
SylaUla