VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Paczuszki schabowe z niespodzianką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Mięsko wygląda jak małe prezenciki paczuszki. Przygotowanie zajmuje trochę czasu ale warto je zrobić. Farsz- niespodzianka jest bardzo pyszny i z samych warzyw.

Paczuszki schabowe z niespodzianką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Paczuszki schabowe z niespodzianką

 

 

Sposób przygotowania:

Paczuszki schabowe z niespodzianką
Schab umyć, osuszyć i pokroić na plastry. Rozbić tłuczkiem i przyprawić solą i przyprawą do mięsa. Warzywa umyć. Papryki pokroić w drobną kosteczkę, cebulę w piórka, pieczarki w pół plastry, marchew i ser zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Do garnka wlać odrobinę oleju, wrzucić warzywa i wszystko poddusić tak żeby warzywa zmiękły. Ostudzić i przyprawić pieprzem. Formując paczuszki najlepiej pomóc sobie jakimś pojemnikiem. Na pojemnik włożyć plaster schabu, do środka sporą ilość warzyw, na wierzch ser. Górę związać mocno nicią. Tak postępować z każdym plastrem. Paczuszki poukładać w naczyniu żaroodpornym, posypać natka pietruszki, płatkami czosnku i delikatnie przyprawą do mięsa. Skropić 2 łyżkami oleju. Piec w 190*C przez 1 godzinę 10 minut.
Paczuszki schabowe z niespodzianką
Etap 1 Wszystkie warzywa pokroić i poddusić w garnku
Paczuszki schabowe z niespodzianką
Etap 2 Płaty schabu rozbić dość cienko żeby były duże
Paczuszki schabowe z niespodzianką
Etap 3 Paczuszki napełnić warzywami i serem
Paczuszki schabowe z niespodzianką
Etap 4 Piec w 190*C przez 1 godzinę 10 minut