Sposób przygotowania:
Paczuszki schabowe z niespodzianką
Schab umyć, osuszyć i pokroić na plastry. Rozbić tłuczkiem i przyprawić solą i przyprawą do mięsa. Warzywa umyć. Papryki pokroić w drobną kosteczkę, cebulę w piórka, pieczarki w pół plastry, marchew i ser zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Do garnka wlać odrobinę oleju, wrzucić warzywa i wszystko poddusić tak żeby warzywa zmiękły. Ostudzić i przyprawić pieprzem. Formując paczuszki najlepiej pomóc sobie jakimś pojemnikiem. Na pojemnik włożyć plaster schabu, do środka sporą ilość warzyw, na wierzch ser. Górę związać mocno nicią. Tak postępować z każdym plastrem. Paczuszki poukładać w naczyniu żaroodpornym, posypać natka pietruszki, płatkami czosnku i delikatnie przyprawą do mięsa. Skropić 2 łyżkami oleju. Piec w 190*C przez 1 godzinę 10 minut.