Sposób przygotowania:
Schabowe z niespodzianką + goraca bułka
Mieso myjemy,osuszamy.Rozbijamy dość cienko przez woreczek na cienkie płaty.
Solimy,pieprzymy. Na kazdy kawałek kładziemy po jednym plastrze sera a na ser plaster papryki.
Zawijamy jak na gołąbki i panierujemy najpierw w jaku,potem w mącę znowu w jaku i w bułce,odkładamy na talerzyk i wkładamy do lodówki na 15 minut (żeby nam się ulezało) W tym czsie obieramy pieczarki,myjemy papryke.Na tarce o grubszych oczkach ścieramy pieczarki a papryke kroimy w drobną kosteczkę. Dusimy na patelni z niewielką ilościa oleju,soli i pieprzu.Jak nam sie to dusi to w tym czasie do malutkiej miseczki wykładamy łyzkę masła dodajemy przeciśniety przez praskę czosnek i mieszamy na jednolitą papkę.Uduszony farsz przekładamy na głeboki talerz,dodajemy masło z czosnkiem i mieszamy. Następnie tym farszem za pomocą malutkiej łyzeczki napełniamy bułki. Każdą zawijamy w folię spozywczą i wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 200*C (górna półka grill) na 10 minut.
Jak bułki sie pieką ponownie rozgrzewamy olej na patelni i smażymy nasze kotlety z obu stron na bardzo wolnym ogniu,żeby w środku ładnie doszły-na złoty kolor.
Na talerz wykładamy gorącą bułkę dodajemy kotlet i ulubioną surówkę i gotowe.
SMACZNEGO.. . . . .
Solimy,pieprzymy. Na kazdy kawałek kładziemy po jednym plastrze sera a na ser plaster papryki.
Zawijamy jak na gołąbki i panierujemy najpierw w jaku,potem w mącę znowu w jaku i w bułce,odkładamy na talerzyk i wkładamy do lodówki na 15 minut (żeby nam się ulezało) W tym czsie obieramy pieczarki,myjemy papryke.Na tarce o grubszych oczkach ścieramy pieczarki a papryke kroimy w drobną kosteczkę. Dusimy na patelni z niewielką ilościa oleju,soli i pieprzu.Jak nam sie to dusi to w tym czasie do malutkiej miseczki wykładamy łyzkę masła dodajemy przeciśniety przez praskę czosnek i mieszamy na jednolitą papkę.Uduszony farsz przekładamy na głeboki talerz,dodajemy masło z czosnkiem i mieszamy. Następnie tym farszem za pomocą malutkiej łyzeczki napełniamy bułki. Każdą zawijamy w folię spozywczą i wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 200*C (górna półka grill) na 10 minut.
Jak bułki sie pieką ponownie rozgrzewamy olej na patelni i smażymy nasze kotlety z obu stron na bardzo wolnym ogniu,żeby w środku ładnie doszły-na złoty kolor.
Na talerz wykładamy gorącą bułkę dodajemy kotlet i ulubioną surówkę i gotowe.
SMACZNEGO.. . . . .
msewka
Smakowita
Marta1986
evita0007
Alez prosze Ewus zapraszam:)
Marto z kąd wiedziałas że to moje danie ? hihi ^^
Lady Marmolada
evita0007
Próbuj na prawdę pyszne :) Polecam :-)
Netka
mamqa
A ta folia nie stopi nam się z bułką? Przepis brzmi ciekawie, naprawdę coś innego :)
evita0007
Nie to jest folia aluminiowa. Przepraszam zapomniałam to dodać :-)
Natala1210
kasiunia.1981
luna
gusia1000