Sposób przygotowania:
Kotleciki schabowe z niespodzianką
Mięso umyć, porządnie osuszyć i rozbić dosyć cienko (ale bez przesady). W miseczce wymieszać sól czosnkową, pieprz, paprykę i zioła, a następnie natrzeć nimi mięso. Pora zalać wrzątkiem i parzyć około 2 -3 minut. Wyjąć z wody i dokładnie osuszyć. Pokroić w plastry grubości około 5-6 mm. Ser i szynkę pokroić w słupki grubości(szerokości) około 1 cm. Przyprawiony płat mięsa położyć na desce, rozsmarować pasek chrzanu o grubości około 2 cm i na nim ułożyć słupek sera, szynki a na nich ułożyć po 2-3 plastry pora. Zawinąć w roladkę. Dla pewności spiąć wykałaczkami. Odłożyć do lodówki na 2 -3 godz. Olej mocno rozgrzać. Na talerzu rozbić jajko i wysypać mąkę i bułkę. Panierować: mąką, jajko, bułką tarta. Smażyć na złoto z obu stron (kontrolować temp. oleju, aby mięso się nie spaliło). Przed podaniem wykałaczki wyjąć. Smacznego!