Sposób przygotowania:
Pałeczki i łódeczki w warzywach
Pałeczki wypłukać i osuszyć, przyrumienić na suchej teflonowej patelni. Przełożyć do szerokiego rondla lub głębokiej patelni do duszenia.
Cukinie wydrążyć na kształt łódeczek, wycięte twarde części cukinii pozostawić, miąsz wyrzucić.. Do łódeczek włożyć zrolowany plasterek szynki i żółty ser.
Mięso przysypać pokrojonymi drobno warzywami, obok ułożyć łódeczki, podlać bulionem posypać przyprawami, przykryć i dusić ok pół godziny.
Wyjąc mięso i łódeczki.. Podać z ryżem . Obok ułożyć warzywa .. pozostały sos zagęścić jogurtem wymieszanym z mąką kukurydzianą. Polać mięso i warzywa , posypać natką pietruszki.
Cukinie wydrążyć na kształt łódeczek, wycięte twarde części cukinii pozostawić, miąsz wyrzucić.. Do łódeczek włożyć zrolowany plasterek szynki i żółty ser.
Mięso przysypać pokrojonymi drobno warzywami, obok ułożyć łódeczki, podlać bulionem posypać przyprawami, przykryć i dusić ok pół godziny.
Wyjąc mięso i łódeczki.. Podać z ryżem . Obok ułożyć warzywa .. pozostały sos zagęścić jogurtem wymieszanym z mąką kukurydzianą. Polać mięso i warzywa , posypać natką pietruszki.