renatka1

renatka1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 558]

Pałeczki z kurczaka malinowo-czosnkowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Potrawa przygotowana na konkurs Polska Róża.

Pałeczki z kurczaka malinowo-czosnkowe

Składniki:

Pałeczki z kurczaka malinowo-czosnkowe

 

Sposób przygotowania:

Pałeczki z kurczaka malinowo-czosnkowe
Pałki z kurczaka oczyścić i dokładnie umyć. Przygotować marynatę z konfitury malinowej, przeciśniętego przez praskę czosnku, oliwy z oliwek, ziół prowansalskich, soli i pieprzu. Tak sporządzoną marynatą natrzeć pałki z kurczaka i pozostawić w chłodnym miejscu na ok. 3 godziny, żeby przeszły wszystkimi aromatami z marynaty. Po tym czasie obtoczyć je w bułce tartej pomieszanej z sezamem i smażyć w głębokim oleju. Podawać z kluskami śląskimi idowolną surówką lub gotowanymi warzywami.