Sposób przygotowania:
Pałki z kurczaka w borówkowej marynacie
Do moździerza przełożyć płatki papryki, kolendrę, zioła prowansalskie i ziele angielskie. Dokładnie utrzeć. Olej przelać do miski. Dodać do niego przeciśnięty przez praskę czosnek, borówki, trochę soli i utarte przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszać. Do marynaty włożyć umyte i osuszone mięso i wymieszać tak, żeby marynata pokryła je w całości. Miskę z mięsem w marynacie przykryć folią spożywczą i odłożyć do lodówki na ok. 2 godziny. Po tym czasie mięso razem z marynatą przełożyć do torebki do pieczenia. Torebkę z mięsem zamknąć i ułożyć w naczyniu do zapiekania. Mięso piec w 180 stopniach przez ok. 1 godzinę i 15 minut. Ok. 15 minut przed końcem pieczenia folię rozciąć i rozchylić jej brzegi.