Sposób przygotowania:
Paluszki rybne z porem i ciecierzycą
-Filety pokroić na niewielkie kawałki, posypać przyprawa do ryby i obtoczyć z każdej strony w bułce tartej zmieszanej z kaszką kukurydzianą. -Przygotowane filety ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, skropić oliwa z oliwek i zapiec w piekarniku ok.25 min. w temp.220 st.C. -Dokładnie umyte pory pokroić w krążki i podsmażyć na oliwie, dodać 3 łyżki wody i poddusić do miękkości. -Dodać ciecierzycę, kurkumę, doprawić do smaku ,wymieszać i chwilkę poddusić. -Upieczoną rybę przełożyć na talerze, dodać przygotowane pory z ciecierzycą. -Wierzch ryby ozdobić kleksem majonezu. Aby przygotować majonez sojowy należy użyć przystawkę miksującą robota wraz z pojemnikiem .Do pojemnika wlać mleko, dodać szczyptę kurkumy i miksując dolewać stopniowo olej i ocet . Miksować do uzyskania gęstego majonezu, doprawić do smaku solą.