Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Paluszki rybne z sosem czosnkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Rozmrożony i osuszony filet pokroić w dość duże paski, oprószyć mąka, solą i pieprzem. Obtoczone filety zanurzać w jajku wymieszanym z ore

Paluszki rybne z sosem czosnkowym

Składniki:

Paluszki rybne z sosem czosnkowym

 

 

Sposób przygotowania:

Paluszki rybne z sosem czosnkowym
Rozmrożony i osuszony filet pokroić w dość duże paski, oprószyć mąka, solą i pieprzem. Obtoczone filety zanurzać w jajku wymieszanym z oregano i papryką, następnie obtoczyć w płatkach kukurydzianych. Paluszki smaż na oleju na złoto, po smażeniu odsącz nadmiar tłuszczu na ręczniku papierowym. Połącz ze sobą składniki sosu, podawaj z paluszkami.

Tagi:

jajko sosy jajka