Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Paluszki z mięsa mielonego z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Paluszki z mięsa z warzywami są delikatne i smaczne

Paluszki z mięsa mielonego z warzywami

Składniki:

Paluszki z mięsa mielonego z warzywami

 

 

Sposób przygotowania:

Paluszki z mięsa mielonego z warzywami
Mielone mięso włożyć do miski, dodać jajko, 5-6 łyżek bułki tartej, zmiażdżony czosnek, posiekany szczypior z cebuli, startą na tarce o dużych otworach marchewkę i cukinię. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Z masy mięsnej rękami formować podłużne paluszki, obtoczyć w bułce tartej i smażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. Podawać z sosem, ryżem lub kaszą.