montajka

montajka

Szef Kuchni
[Przepisów: 49]

Pańćka z żeberkami

  • 8
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Pańćka pasuje też do pieczeni i do ryby. Można ją wymieszać z skwarkami, smażoną cebulą i popieprzyć. Wtedy je się jako samodzielne danie.

Pańćka z żeberkami

Składniki:

Pańćka z żeberkami

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pańćka z żeberkami
Żeberka natrzeć czosnkiem, solą i popieprzyć. Dusić pod przykryciem do miękkości dolewając wody. Zrobić sos. Mąkę rozprowadzić w wodzie i wlać do rondla z żeberkami. Mieszać dolać w razie potrzeby wody. Ziemniaki i kapustę ugotować w osobnych garnkach. Po ugotowaniu odcedzić i połączyć razem. Ugniatać, dodać masła i soli. Kłaść na talerze z żeberkami polewając obficie sosem.