Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Panga na szynce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Rozłożyć na 1 porcję po 4 plastry szynki, tak żeby zachodziły na siebie, pół

Panga na szynce

Składniki:

Panga na szynce

 

  • 2 filety z pangi
  • szynka wędzona westfalska lub prosciutto 8 cienkich plastrów
  • pesto
  • pieprz
  • pomidory
  • oliwki czarne z pestkami

Sposób przygotowania:

Panga na szynce
Rozłożyć na 1 porcję po 4 plastry szynki, tak żeby zachodziły na siebie, pół fileta ryby położyć na szynce, posmarować pastą pesto. Na posmarowaną rybę położyć drugą połówkę fileta, posypać pieprzem i całość zawinąć razem z szynką (powstanie rulonik z rybą w środku). Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, położyć na dnie ruloniki. Pomidory, najlepiej małe koktajlowe wysypać wokół potrawy, dodać oliwki i zapiec w piekarniku w temp. 200 stopni przez około 15 minut.