zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Panga pod pieczarkową pierzynką

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

soczysta rybka z pieczarkami śmietanowymi

Panga pod pieczarkową pierzynką

Składniki:

Panga pod pieczarkową pierzynką

 

Sposób przygotowania:

Panga pod pieczarkową pierzynką
Pangę rozmrozić, umyć i osuszyć. Przekroić na dwie części. Każdy kawałek oprószyć solą i pieprzem, polać sosem teriyaki i odstawić na około 20-30 minut. Gdy ryba się zamarynuje obtoczyć każdy kawałek w mące kukurydzianej i smażyć na złoty kolor z obu stron. Na drugiej patelni rozgrzać masło, wrzucić pieczarki pokrojone na ćwiartki ( jeżeli są duże to pokroić na więcej części ). Dodać cebule pokrojoną w sporą kostkę i smażyć około 5 minut. Posolić i popieprzyć, wlać śmietankę i mieszając zagotować sos. Na koniec przełożyć na pieczarki usmażoną rybę, bardzo delikatnie wymieszać i dusić około 3 minuty.

Tagi:

sosy panga