Sposób przygotowania:
Panga w greckim sosie z warzywami
Pangę solimy, wkładamy do parowaru, tak samo robimy z warzywami. Układamy je na drugiej "półce" parowaru, ustawiamy odpowiedzni czas i czekamy, aż danie się przygotuje. Sprawa jest już troszkę trudniejsza z sosem, tzn. musimy się więcej napracować. Na patelni rozgrzać lekko 3 łyżki oliwy. Wrzucić cebulę pokrajaną w cienkie półplasterki. Smażyć na małym ogniu do zeszklenia (nie rumienić!). Marchew i pietruszkę zetrzeć na grubej tarce, czosnek zmiażdżyć, wszystko dodać do podsmażonej cebuli, wymieszać z koncentratem pomidorowym. Lekko posolić, dusić do miękkości na najmniejszym ogniu, podlewając w miarę potrzeby niewielką ilością wody. Dodać 1-1,5 łyżeczki cukru, doprawić do smaku sokiem cytrynowym, solą i pieprzem. Zagęścić 1 łyżeczką mąki rozprowadzoną w niewielkiej ilości wody.