eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Panga w kokosowej panierce Eli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszna panga z orientalną nutką w kokosowej panierce.

Panga w kokosowej panierce Eli

Składniki:

Panga w kokosowej panierce Eli

 

  • 4 mniejsze filety pangi (może być inna ryba)
  • Marynata:
  • 3 łyżki oleju kujawskiego
  • 1 łyżka oleju sezamowego jasnego
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki sosu śliwkowego Tao Tao
  • 1 cytryna-sok
  • 1 papryczka chili z zalewy Tao Tao
  • 1 łyżka posiekanego imbiru z zalewy
  • 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego

 

Sposób przygotowania:

Panga w kokosowej panierce Eli
Umytą pangę(może być inna ryba)osuszyć papierowym ręcznikiem i przekroić na dwie części.Składniki marynaty ubić trzepaczką na emulsję.Zalać rybę marynatą,delikatnie wymieszać i włożyć do lodówki na kilka godzin.Wyjąć rybę z marynaty,osuszyć ręcznikiem papierowym,panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej wymieszanej z kokosem.Smażyć rybę na gorącym oleju na rumiano.Smacznego!