Sposób przygotowania:
Panierowane brokuły w sosie sliwkowo
Na patelni skarmelizuj miod dodaj wydrylowane śliwki czerwone wino i goździki.Dopraw solą a po wystudzeniu zmiksuj i wymieszaj z chrzanem
Brokuły podziel na rozyczki i obierz końcówki łodyżek a następnie sparz we wrzącej wodzie dodatkiem soli i cukru ,wystudź jajka wymieszaj ze smietana i sola migdałami zmiel wymieszaj z panierka gruboziarnistej
brokuły obtocz w mace kukurydzianej (panierka osuszajaca i zanaurz i mieszaninie jajek i śmietany nastepnie obtocz w panierce gruboziarnistej wymieszaj ze z mielonyni migdałami
Smaż w głębokim tłuszczu w olej słonecznikowy rozgrzany do 180 st C aż panierka się zrumieni
usmażone brokyły podawaj z sosem śliwkowo charznowym
Brokuły podziel na rozyczki i obierz końcówki łodyżek a następnie sparz we wrzącej wodzie dodatkiem soli i cukru ,wystudź jajka wymieszaj ze smietana i sola migdałami zmiel wymieszaj z panierka gruboziarnistej
brokuły obtocz w mace kukurydzianej (panierka osuszajaca i zanaurz i mieszaninie jajek i śmietany nastepnie obtocz w panierce gruboziarnistej wymieszaj ze z mielonyni migdałami
Smaż w głębokim tłuszczu w olej słonecznikowy rozgrzany do 180 st C aż panierka się zrumieni
usmażone brokyły podawaj z sosem śliwkowo charznowym