Sposób przygotowania:
Panierowane kacze skrzydła z kaszą
Do rondelka odmierzyłam wodę, zagotowałam ją z masłem i niewielką ilością soli (wolę dosolić kaszę po ugotowaniu, niż przesolić na starcie). Na wrzątek wrzuciłam wypłukaną na gęstym sicie kaszę. Gotowałam na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając do miękkości (około 30 minut). Ze skrzydełek odcięłam najcieńszą część (po obraniu mięsko zagospodarował kot), resztę delikatnie posoliłam. Panierowałam ze wszystkich stron w roztrzepanych jajkach i bułce tartej wymieszanej z papryką i czosnkiem granulowanym. Usmażyłam na rumiano na rozgrzanym oleju. Podałam z kaszą perłową i surówką z pekinki.
zbysiowa
edytaha
I o to chodziło :D
jaNina
edytaha
Twój mężuś wie, co dobre :)