sylwioslawa

sylwioslawa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 412]

Panierowane udka z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Można jeść same lub z surówką i ziemniakami

Panierowane udka z kurczaka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Panierowane udka z kurczaka

 

 

Sposób przygotowania:

Panierowane udka z kurczaka
Ja podzieliłam każde udko na pół, dzięki temu mamy 4 części. Mięso myjemy i gotujemy do miękkości. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, bulionetkę. Mieszamy mąkę pszenną, bułkę tarta i pokruszone płatki kukurydziane. Udka obtaczamy w jajku a później w panierce. Smażymy na oleju z obu stron na złoty kolor. Smacznego
Panierowane udka z kurczaka
Udka gotujemy w bulionie aż będą miękkie
Panierowane udka z kurczaka
Ugotowane udka wyjmujemy z bulionu i studzimy
Panierowane udka z kurczaka
Jajko dokładnie roztrzepujemy, solimy, pieprzymy
Panierowane udka z kurczaka
Mąkę, bułkę tartą oraz płatki kukurydziane łączymy