Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Panierowany filet otulony pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Polecam do wypróbowania – smaczny i tradycyjny filet w panierce w nowej odsłonie. Czyli jak urozmaicić swój obiad : )

Panierowany filet otulony pieczarkami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Panierowany filet otulony pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Panierowany filet otulony pieczarkami
Mięso dzielimy na 3 filety, dokładnie rozbijamy, doprawiamy solą i pieprzem, pruszymy mąką i panierujemy w jajku i bułce tartej. Z pieczarek ściągam skórkę z kapeluszy i kroję je w grubsze plastry, a cebulę w grubsze piórka. Na patelni topię masło i przesmażam na nim cebulę, gdy się zarumieni to dodaję pieczarki po czym całość doprawiam wymienionymi w składnikach przyprawami. Filety smażę na rumiano z obu stron, gorące wykładam na talerz i posypuję gorącymi pieczarkami oraz posiekanym szczypiorkiem.
Panierowany filet otulony pieczarkami
Przygotowujemy wszystkie potrzebne składniki...
Panierowany filet otulony pieczarkami
Obrane cebulki kroimy w grubsze piórka.
Panierowany filet otulony pieczarkami
gdy cebula nieco się zrumieni dodajemy pieczarki