buciol78

buciol78

Szef Kuchni
[Przepisów: 72]

Panschkraut ( Ciapkapusta )

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

z kiełbasą i cebulką na obiad.Polecam.

Panschkraut ( Ciapkapusta )

Składniki:

Panschkraut ( Ciapkapusta )

 

 

Sposób przygotowania:

Panschkraut ( Ciapkapusta )
Ziemniaki gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości.Odcedzamy i tłuczemy.Kapustę płuczemy ,kroimy i gotujemy w niewielkiej ilości wody z liściem laurowym, zielem angielskim .W między czasie kroimy boczek i cebulę w kostkę,wysmażamy na skwarki i dodajemy do gotującej się kapusty.Nadmiar wody z kapusty odcedzamy.Doprawiamy do smaku, łączymy z ziemniakami,dobrze mieszamy.Kiełbasę nacinamy i smażymy z cebulą pokrojoną w pół plasterki na tej samej patelni co boczek.Całość posypujemy posiekaną natką pietruszki.SMACZNEGO.