Sposób przygotowania:
Papryka faszerowana mięsem
Paprykę oczyszczamy: ścinamy czubek, usuwamy pestki.
Mięso podsmażamy na oleju, dodajemy posiekamy boczek, cebulę. Całość podduszamy. Dodajemy kukurydzę, posiekaną natkę pietruszki - i zalewamy mięso bulionem. Na koniec masę mięsną mieszamy z przecieram pomidorowym oraz jajkiem. Powstałym farszem napełniamy paprykę, przykrywamy ściętym czubkiem i zapiekamy w piekarniku około 30 minut w 180 stopniach.
Mięso podsmażamy na oleju, dodajemy posiekamy boczek, cebulę. Całość podduszamy. Dodajemy kukurydzę, posiekaną natkę pietruszki - i zalewamy mięso bulionem. Na koniec masę mięsną mieszamy z przecieram pomidorowym oraz jajkiem. Powstałym farszem napełniamy paprykę, przykrywamy ściętym czubkiem i zapiekamy w piekarniku około 30 minut w 180 stopniach.