goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Papryka faszerowana mięsem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Danie to kosztuje trochę pracy ale warto, efekt jest wart sztuk pracy.

Papryka faszerowana mięsem

Składniki:

Papryka faszerowana mięsem

 

  • papryka 5
  • mięso mielone 30 dag
  • boczek wędzony 10 dag
  • kukurydza 1/2 puszka
  • cebula 1 sztuka
  • jajko 1 sztuka
  • bulion warzywny 1/2 szklanka
  • przecier pomidorowy 2 łyżki
  • czosnek 1 ząbek
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki 2 łyżki

 

 

Sposób przygotowania:

Papryka faszerowana mięsem
Paprykę oczyszczamy: ścinamy czubek, usuwamy pestki.
Mięso podsmażamy na oleju, dodajemy posiekamy boczek, cebulę. Całość podduszamy. Dodajemy kukurydzę, posiekaną natkę pietruszki - i zalewamy mięso bulionem. Na koniec masę mięsną mieszamy z przecieram pomidorowym oraz jajkiem. Powstałym farszem napełniamy paprykę, przykrywamy ściętym czubkiem i zapiekamy w piekarniku około 30 minut w 180 stopniach.