Sposób przygotowania:
Papryka na zimno z tuńczykiem
Zdjąć skórkę z papryki, przeciąć wzdłuż, usunąć pestki i wewnętrzne błonki. Zeszklić cebulę i czosnek na oliwie, dodać paprykę. Kiedy zrumieni się z obu stron, zalać1/2 litra osolonej wody z dodatkiem octu. Zagotować i dusić aż papryka zrobi się miękka. Następnie osączyć. W międzyczasie przygotować farsz. Rozdrobnić tuńczyka, posiekać drobno cebulę, obrać pomidory ze skórki, usunąć pestki i pokroić w drobną kostkę. Dodać groszek i wymieszać razem na jednolitą masę. Na koniec dodać pokrojony miąższ awokado, doprawić oliwą, są, pieprzem i delikatnie wymieszać. Nadziewać papryki farszem i ułożyć na półmisku. Polać mlecznym kremem lub jogurtem.