iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Papryka nadziewana boczkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Bardzo dobre pikantne papryki

Papryka nadziewana boczkiem

Składniki:

Papryka nadziewana boczkiem

 

 

 

Sposób przygotowania:

Papryka nadziewana boczkiem
Ryż ugotować na sypko.Boczek musi byc gotowany zemlec go w maszynce.Cebulę zeszklikć na patelni dodac do ryżu i boczku.Do nadzienie dodac jeszcze jajko,pieprz sól i natke pietruszki. Paprykę wydrążyć i napchać do niej nadzienie . Do wysokiego naczynia nalac wywar z gotowania boczku dodac ząbki czosnku poukładac papryki ciasno farszem do góry i gotować pod przykryciem lub wstawić do piekarnika .Az papryka trochę zmięknie. Pomidory obrać pokroić dać na oliwę hiszpańską do rondla aż zmięnkną dodać cukier ,pieprz,paprykę ostrą zaciagnąc mąką i śmietana .Powstanie sos do naszych papryczek .