luna

luna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 359]

Papryka nadziewana miesem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Jak juz pisalam z miesa mielonego mozna przygotowac wiele dan, to z papryka bardzo mnie smakowalo.

Papryka nadziewana miesem

Składniki:

Papryka nadziewana miesem

 

  • 3 papryki (u mnie czerwone)
  • 500 gram miesa mielonego
  • 2 zabki czosnku
  • 2 cebule
  • 1 bulka
  • 1 jajko
  • sol, pieprz, majeranek
  • 2 lyzeczki bulionu w proszku

Sposób przygotowania:

Papryka nadziewana miesem
Bulke namoczyc, odcisnac, wlozyc do miski. Dodac obrane i pokrojone w kostke cebule, jajko, mieso mielone i przyprawy. Dobrze wymieszac.
Gore papryki sciac (zdjecia na forum), usunac gniazda nasienne, umyc i napelnic miesem. Papryki polozyc na rozgrzany tluszcz, najpierw usmazyc strona z miesem, nastepnie boki. Podlac szklanka goracej wody wymieszanej z bulionem. Dusic 30 min. 5 min. przed koncem dodac odcieta czesc papryki. Gotowe papryki podac z ziemniakami lub ryzem. Sos zagescic maka pszenna lub ziemniaczana wymieszana w zimnej wodzie.