szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

Paprykarz z pstrąga

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

pyszny paprykarz z pstrąga

Paprykarz z pstrąga

Składniki:

Paprykarz z pstrąga

 

 

Sposób przygotowania:

Paprykarz z pstrąga
Filety opłukać, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą pieprzem i odstawić na ok. 15 minut do lodówki pod przykryciem. Następnie podzielić na mniejsze kawałki, obtoczyć w mące i smażyć na gorącym oleju. Cebule obrać, posiekać i zeszklić na gorącym oleju. Papryki umyć, osuszyć, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w kostkę., dodać do cebuli, podlać małą ilością wody i poddusić. Dodać pomidory wraz zalewą i dusić kolejne 10 minut. Dodać usmażone kawałki ryby, zalać śmietaną i wymieszać. Dusić na wolnym ogniu około 5 minut, doprawić solą, pieprzem i papryką. Podawać z pieczywem.