Sposób przygotowania:
Paprykowa potrawka z chorizo
Papryki pozbawić gniazd nasiennych, umyć i pokroić w paski. cebulę obrać, umyć i pokroić w półplasterki. Pomidory umyć i pokroić w sporą kostkę. Chorizo pokroić w plasterki a czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Fasolę i kukurydzę odsączyć z zalewy a fasolę dodatkowo opłukać. W dużym garnku roztopić masło i wrzucić pokrojoną cebulę. Podsmażyć ją a następnie wrzucić pokrojone papryki i nadal smażyć od czasu do czasu mieszając. Po chwili podlać wodą, dodać chorizo i natkę i wszystkie przyprawy i dusić pod przykryciem 5 minut. Następnie dodać pokrojone pomidory i czosnek. i dusić kolejne 5 minut. Na koniec dodać odsączoną kukurydzę i fasolę, wymieszać i zagotować. W razie potrzeby jeszcze doprawić. Podawać na gorąco.
gusia1000