Sposób przygotowania:
Parowańce z pikantnym sosem
Zaczynamy pracę od przygotowania ciasta na parowańce. Ciepłe mleko mieszamy z drożdżami, cukrem i kilkoma łyżkami mąki. Zostawiamy do wyrośnięcia. Do dużej miski wsypujemy mąkę, sól, wlewamy olej i zaczyn. Zagniatamy gładkie ciasto i zostawiamy na 1,5 godziny w ciepłym miejscu. Kiedy będzie rosło, zabieramy się za przygotowanie sosu. Do małej miski wlewamy olej i dodajemy przyprawę do kurczaka. Dokładnie mieszamy z pokrojoną w kostkę piersią. Smażymy na rozgrzanej, suchej patelni. Pora kroimy w krążki a obie papryki w kostkę. Mięso i warzywa wkładamy do garnka, zalewamy wodą i dusimy. Dodajemy ziele, liść, curry oraz kostkę. Kiedy papryka będzie miękka, dodajemy fasolę w pomidorach. Całość doprawiamy solą, pieprzem oraz chilli. Zagęszczamy mąką. Z drożdżowego ciasta formujemy kulki i parujemy około 7 minut. Podajemy polane pikantnym sosem.