Weroniczka

Weroniczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 148]

Parówka w naleśniku

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Inna, ale równie smaczna wersja krokieta

Parówka w naleśniku

Składniki:

Parówka w naleśniku

 

  • Ciasto naleśnikowe:
  • 250 ml. mleka
  • 2 łyżki oleju
  • płaska łyżeczka soli
  • płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 150 g. mąki pszennej
  • 2 jajka

 

  • Nadzienie:
  • 6 parówek
  • 18 plasterków sera
  • 12 plasterków sparzonego pomidora

 

Sposób przygotowania:

Parówka w naleśniku
Z mleka, oleju, jajek, soli, proszku do pieczenia i mąki robimy ciasto. Naleśniki smażymy na oleju, lekko je rumieniąc.
Parówki obgotowujemy. Na naleśniku układamy po 3 plastry sera, po 3 plastry pomidora i parówkę. Całość zwijamy i panierujemy w rozkłóconym, przyprawionym jajku, a potem w bułce tartej. Smażymy na złoty kolor.