paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

Parówka w roli głównej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

sycące danie idealne na jesień

Parówka w roli głównej

Składniki:

Parówka w roli głównej

 

 

Sposób przygotowania:

Parówka w roli głównej
Wszystkie ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Wszystkie cebule obieramy i kroimy w piórka. Pora płuczemy i kroimy w pół plasterki. Boczek kroimy w kostkę. Z jajka oddzielamy żółtko od białka. Każdą parówkę dzielimy na 4 części. Boczek podsmażamy na patelni na złoty kolor. Przekładamy go do rondla a na wytopionym tłuszczu podsmażamy cebulę z porem. Oba warzywa również wkładamy do rondla. Dodajmy do nich ziemniaki i całość zalewamy wywarem. Całość gotujemy ok 20 min na niewielkim ogniu. W między czasie doprawiamy gulasz tymiankiem, pieprzem i solą. Śmietanę łączymy z żółtkiem i zaprawiamy nią gulasz. Po zagotowaniu dodajmy parówki i wspólnie gotujemy jeszcze ok 5 min.

Tagi:

jajko jajka